Yogaläraren Petra WigermoUnder många år har yogaläraren och holistiska hälsorådgivaren Petra Wigermo lidit av att inte ha någon energi och vissa dagar orkade hon inte ta sig ur sängen.  Dessutom gick hon upp i vikt trots att hon hade en hälsosam livsstil. Nu vet hon vad som orsakade hennes viktproblem.

Petra Wigermo är yogalärare och har under lång tid ätit vegetariskt på grund av etiska skäl. När hon märkte att hon började tappa energi och gick upp i vikt vände hon sig till raw food. Det fungerade ett tag, men för ett och ett halvt år sedan började hon återigen gå upp i vikt.

Blodprovet visade Candida
När hennes vän Debbie Gedayloo, som är näringsexpert och arbetar hos Dr Gabriel Cousens på Tree of Life, kom på besök insåg Petra att det inte fanns en chans att hon skulle kunna gå upp i vikt baserat på vad hon åt. Petra reste till New York och följde Debbies råd och gick och genomförde en sk. Biological Terrain Analysis. När hon fick provsvaret som visade att hon hade en överväxt av Candida blev hon lättad.
– Det var så skönt att få reda på att jag hade candida, det gjorde allting så klart för mig.

Vad är Candida?
– Candida är en svamp som alla människor har i kroppen. Candida kan man få av dåligt näringsintag, stress, brist på motion, medicin osv. När pH-värdet i kroppen förändras av olika anledningar och kommer ur balans, d.v.s. blir sur i stället för basisk eller vice versa, så bäddar det för att Candidan börjar att frodas i tarmarna.

Delade åsikter om Candida hos den traditionella läkekonsten
Petra besökte två vanliga läkare, varav en tarmspecialist, den första läkaren erkände att de inte hade utrustningen för att kolla om hon hade Candida. Den andra läkaren hävdade att han aldrig hört talas om någon som gått upp i vikt av sjukdomen och att hon såg alldeles för frisk ut för att kunna lida av Candida.

Att ändra livsstilen är enda lösningen
Petra säger att det som gav henne en överväxt av Candida var att hon hade ätit smärtstillande i många år (efter en bilolycka). Det hon behövde göra för att bli frisk var att återställa kroppens PH-balans. Den enda möjligheten var att ändra sin livsstil och mathållning. Hon följde en av David Couscens dieter, vilket innebar inget socker i någon form (inte ens frukt), inte jäst, inte ens tomater eftersom de räknas som en frukt. Nu har hon gått på dieten i tre månader och mår så otroligt mycket bättre.
– Jag sover 8-9 timmar och känner mig pigg när jag är vaken. Dimman har lättat från hjärnkontoret och jag har fått en helt annan lyster i hyn samt gått ner 13 kg.

Hur länge rekommenderas den dieten?
– Vissa rekommenderar att man ska gå på en Candida diet under en månad medan Dr Cousens säger tre månader bara för att vara på den säkra sidan, säger Petra som har räknat med att följa Dr Cousens fas 1-dieten som den kallas (samma som han rekommenderar för diabetiker) under tre månader.

Hur kan en dags måltider se ut för dig?
– Jag börjar dagen med ett glas grön juice varje dag, 0,5 liter, 20 minuter innan jag äter något annat. Detta är för att låta kroppen absorbera alla näringsämnen som finns i juicen. De flesta dagar har detta räckt till frukost. Till lunch äter jag en grön sallad med exempelvis mörk,grön sallad, avokado, lök, hampafrön, gurka. Middag har varierat mellan en sallad, grön juice eller grönt te och macka. Brödet har varit groddat bröd med cocosolja, som är bra mot Candida, och mandelsmör.

Vill du veta mer?
Det finns det enklare tester att göra hemma som du kan hitta på google. Debbie och Petra startar nu upp hälsoföretaget wellness to Go i Spanien på Mallorca. De har köpt in utrustningen för att bl.a. hjälpa kunder att kunna kartlägga kroppens inre miljö.  Hon är säker på att viktproblem orsakas av obalanser i kroppen! Debbie och Petra kommer till Göteborg i maj för dig som vill testa dig.  Petra arrangerar även ett detox retreat på Mallorca 15-20maj 15-20 där två sessioner ingår i priset.

Läs mer om biological terrain analysen på hennes hemsida: www.wellnesstogo.es

Observera att detta inte är en vetenskaplig artikel utan enbart baserad på Petra Wigermos egna upplevelse och Dr. Cousens teorier.

Föregående artikelHär kan du Bikramyoga i Stockholm
Nästa artikel5 Yogafestivaler i Sverige 2012

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.