Barcelona Yoga Conference 2015

Yogaläraren Petra Tillgren brukar åka runt på olika yoga event i både Sverige och världen för att inspireras och nu har hon precis varit på  BYC –  Barcelona Yoga Conference. Här berättar hon mer och ger sina bästa tips inför nästa års yogafestival.

Vad var bäst på hela yogafestivalen?
Det är svårt att sammanfatta vad som var bäst men utbudet var suveränt. Det var svårt att välja bara en klass i timmen då det fanns flera som var intressanta. Det säger mycket om utbudet. Det fanns alla tänkbara yoga stilar och lärare så att festivalen var verkligen för alla.

Vad är viktigt att tänka på när man åker på festival och hur mycket yoga gjorde du?
Det var en otrolig hetta denna helg med ca 33 grader i skuggan så det gällde att fylla på med vätska med tanke på att jag själv deltog på ca 5 klasser/dag och varje klass var 90 min lång, så ca 8 timmar yoga/dag.

Barcelona Yoga Conference

Hur var området?
Allt var på ett avskilt område på någon form av idrottsanläggning. Många klasser var inomhus i överfyllda varma salar och några var utomhus i enorma tält där det fläktade skönt. Utomhusklasserna var på konstgräs så man hade svarta gummikulor typ överallt på kroppen efter en klass… bara att börja älska dem…haha…

Barcelona Yoga Conference

Är det något som skulle kunna göras ännu bättre?
Matområdet var ingen höjdare så ett tips inför nästa år för dig som är företagsam är att erbjuda frukost, kaffe, kakor och bra mat.

Vilka klasser deltog du i på BYC?
Fredagen: Jivamukti Yoga med Petros Haffenrichter – Yoga Medicine med Tiffany Cruikshank – CORE Acro Yoga – Ale & Pau – Vinyasa Yoga – Paul Hardiman /Yin Yoga Biff Mothoefer – PranaFlow Yoga med Shiva Rea & Jai Uttal
* Höjdpunkten på fredagen är svår att säga… Shivas klass där Jai Uttal spelade live var såklart en upplevelse men Jivamuktiklassens budskap passade min start på BYC perfekt.

Barcelona Yoga Conference

Lördagen:
Vinyasa Yoga -Nicole Bongartz Vinyasa Yoga – Janet Stone Partner Yoga – Konstantinos Karafoulids Prana Flow Yoga – Shiva Rea Yoga Medicine – Tiffany Cruikshank Kirtan med Jai Uttal
* Höjdpunkten var Janets klass med underbart tema, lekfullhet och magisk mantra sång.

Barcelona Yoga Conference

Söndagen:
PranaFlow – Shiva Rea Yin Yoga & Live musik – Mirjam Wagner och David Lurey Yoga Medicine – Tiffany Cruikshank – Inversions AcroYoga – Nina och Boris Vinyasa Yoga – Janet Stone.
AcroYoga är väl utvecklat här så det fanns en ”play ground” som ständigt pågick där det fanns plats för alla såväl nybörjare som avancerade alla åldrar, vuxna, barn och till och med hundar.

Vill du veta mer om Petra?
Hon driver preBALANS i Helsingborg och arrangerar varje år flera retreater både i Sverige och utomlands. Kommande yogaevents:
V.33 Yoga retreat i Skåne
V.51 Advent Retreat på Asia Spa
Lyx Yoga- & Hälsoretreat på Bali 20-29 mars 2016
Hemsida: prebalans.se
E-post: info@prebalans.se

Föregående artikelNytt i New York: yoga med katter
Nästa artikelVinn smycke från Wonders of Bali

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.