Nyheter

Brutal bebisyoga chockar världen

I Youtube-klippet skakar och kastar Lena Fokuna den två månader gamla bebisen. Hon har utvecklat en metod som hon säger hjälper barn att läsa och skriva tidigare.

Lena Fokuna driver ett center i Egypten och anser att när man utövar dessa rörelser på nyfödda hjälper man barnen att utvecklas bättre, något som har skapat rubriker i hela världen.
Hugo Lagercrantz, professor i pediatrik vid Karolinska Institutet, säger till Expressen att han är skeptisk mot metoden.
– Jag skulle varna för det här. Det finns inga bevisa för att det skulle vara bra, säger han. Däremot finns det inte heller några för honom kända bevis att det skulle vara skadligt.
– Jag tror att barn tål mer än vad man tror, men det finns alltid en risk. Det jag kan tänka mig är att lederna kan gå ur led. Dessutom är det alltid en risk att skaka ett barns huvud eftersom hjärnan kan lossna från skallen. Hjärnan sitter väldigt löst och det krävs inte så mycket för att skada hjärnan, säger Hugo Lagercrantz.

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.