Jag tror att vi alla har dagar (ibland till och med längre perioder) då vi hamnar ur balans. ”Allting” går fel och inget känns bra. Vissa dagar räcker det med en försenad buss, ett tramp på sina nya skor eller en arg chef för att få oss ur balans. Kontakten till sitt sanna jag; medvetenheten, närvaron, kärleken och glädjen, har som dragits ut.

Hur gör man då för att plugga in den igen och komma tillbaka till den där närvaron?

Här är min personliga checklista som jag använder mig av när jag känner mig ur kontakt och vill komma ur det.

 • Energize yourself
  Se över hur ditt näringsintag sett ut senaste tiden. Brist på dryck, vitaminer, mat? Ibland är det så enkelt som att vi ätit dåligt. Ta ett glas vatten eller en kopp té och ät något grönt!
 • Move your body
  När man känner sig fast i sitt humör eller tankebanor tycker jag att det bästa sättet att få kugghjulen i sinnet att börja röra på sig är att röra sig rent fysiskt. Hur är inte så viktigt. Välj vad som passar dig. Gå en promenad, gör asanas, lyft vikter, klättra, dansa framför spegeln, ut och spring. Gör något som förflyttar din kropp.
 • Connect with nature
  Naturen besitter otrolig läkekraft. Speciellt för oss storstadsmänniskor är det viktigt att vi tar oss tid att vara i den. Låt din smartphone ligga i fickan och lägg istället ditt fokus på att observera årstiden som råder. Ta dig tid att se skönheten i bladen på träden, blommorna som sprudlar eller snön som glittrar.
 • Meditate
  Sätt dig ner. Slut ögonen. Sitt en stund. Är man känslomässigt tyngd kan det vara fint att sätta en hand på hjärtat och en på magen och fokusera sin andning till de två ställena och känna hur kroppen höjs och sänks.
 • Be with true friends
  Att vara runt folk är kanske det sista man känner för en dålig dag, men äkta vänner och/eller familj kräver inte att du alltid ska vara på topp. Äkta vänner är de som accepterar dig precis så som du är. Visa dem uppskattning och stjäl lite närhet. Bjud dem på en fika, mys ner er och se en film eller bara var med varandra.
 • Listen to music
  Musik kan verkligen fungera som massage för själen. Jag skulle också vilja råda alla att ibland lyssna på något helt nytt. Det finns så många skatter att hitta om vi tittar utanför vad vi generellt väljer. Och det kan få ditt sinne att flytta sig till något helt nytt ställe.
 • Educate yourself
  Det finns så mycket fascinerande saker där ute. Försvinn in i kunskapens värld en stund. Läs en bok, lyssna på en podcast, titta på en TED-film på youtube, bläddra igenom nationalencyklopedin. Prata med en äldre släkting om hur det var förr i tiden.PS. Om allt ovan misslyckas och du fortfarande känner dig ur balans/nedstämd så finns det alltid choklad att äta. ;)Har du några egna tips? Kommentera gärna nedan!/J
Föregående artikelSå rör sig musklerna i en enklare variant på duvan
Nästa artikelSå gör du nyttigare chokladbollar – utan smör och socker

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.