Börja meditera med enkel andningsmeditation

Börja meditera med andningsmeditation.Meditation är målet med yoga och något som vi alla behöver i vårt stressade samhälle. Det gör dig lugnare och mer harmonisk, får dig att hantera stressiga situationer bättre och stärker din kontakt med dig själv och dina behov.

För att verkligen uppnå resultat gäller det att få in meditation regelbundet i vardagen. Det räcker med 10-20 minuter varje dag. Här är en övning för dig som vill börja meditera.

Andningsmeditation:

1. Börja med att sätta timern på 10-20 minuter.

2. Sätt dig bekvämt, antingen på golvet eller på en stol. Sträck på dig lite extra så att ryggraden och nacken växer några millimeter.

3. Slut ögonen och vänd din uppmärksamhet till din andning. Andas in mjukt, sakta och djupt genom näsan. Andas sedan ut lika mjukt och sakta som du andades in. Känn hur magen växer när du andas in och åker tillbaka när du andas ut.

4. Var stilla och fokusera på att bara vara och uppleva kroppen. I början kommer du förmodligen märka hur tankarna vill börja vandra iväg till andra saker men återgå till att fokusera på din andning och mage så fort de sticker iväg.

Ta 10 minuter till att meditera just nu.
Det är när vi tror att vi inte har tid som vi behöver det som mest!

Previous articleFestivaltips 2014: Yogafestival i Småland
Next articlePincha Mayurasana på stranden…njae nästan i alla fall