Nyheter

Bli festivalarrangör i yogadjungeln – här är bästa tipsen från proffsen bakom kulisserna

Andreas Karlsson är arrangör bakom Yoga GamesAtt arrangera en yogafestival eller en helgworkshop med många olika lärare är inte lika lätt som det låter. Vi har pratat med Andreas Karlsson som jobbar i kulisserna bakom Göteborgs största Yoga Event: Yoga Games. Här berättar han om de oväntade utmaningarna och ger sina bästa tips till dig som vill ge dig in i event världen.

Hur är det att arrangera en yogafestival?
-Fantastiskt, vi får så mycket positiv och härlig respons från deltagare och presentatörer och det ger mycket glädje och energi att jobba med det, säger Andreas Karlsson som driver eventbolaget EWC PR & Events, som står bakom Yoga Games.

Vad har ni mött för oväntade utmaningar?
– Förra året skulle vi värma upp en sal temporärt för HOT MOJO och Bikram Yoga, det visade sig vara oväntat svårt även om vi hade en stor firma till hjälp. I år blir det tyvärr ingen uppvärmd sal, kan vi inte göra det riktigt bra vill vi inte göra det. Att försöka få ekonomin gå ihop i en så stor satsning är också en utmaning. Det kommer ta några år innan vi är där. I övrigt är det svåra att sätta ett schema som utmanar och lockar en bred yogapublik.

Vad har du för tips till andra som vill arrangera ett yoga event?
-Var ute i god tid, gör något unikt samt omge dig med engagerade människor och medarbetare.

Hur många är ni bakom Yoga Games?
– I eventföretaget är vi 3-4 stycken som är engagerade i Yoga Games. Utöver det är det yogaläraren Johanna som planerar schemat, en webbkonsult som löser det tekniska med hemsidan och betalningar. Under själva Yoga Games har vi även hjälp av 25 st volontärer. Sen är ju alla presentatörer och utställare stolta ambassadörer som gör mycket reklam för Yoga Games så totalt är det väldigt många engagerade i Yoga Games.

Vad är målet med Yoga Games?
– Det stora målet är att få fler att upptäcka yoga och alla dess fördelar. Vi ser Yoga Games som ett perfekt tillfälle att prova olika instruktörer samt typer av Yoga. Att träffa likasinnade samt en möjlighet att upptäcka nya produkter och tjänster i Yoga Games Marketplace. Inspiration är nyckelord och vi hoppas att det är det alla deltagare har med sig från Yoga Games!

Läs mer om festivalen på yogagames.org

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version