Bikram Choudhury stämmer yogastudio i New York

Yoga T oThe People stäms av Bikramyogans grundareI en Bikramyoga studio i New York betalar yogautövarna 25 dollar för en yogaklass. Ett par kvarter bort arrangeras en liknande yogaklass för 8 dollar som kallas för ”Traditional Hot Yoga” av Yoga for the people.  Bikram anser att de har snott hela hans koncept.

Bikram Choudhury, miljonär och grundare av Bikramyoga har nu stämt Yoga for the people eftersom han anser att denna yogaform tillhör honom.

Undercover på yogaklassen

Bikram skickade en ”undercover yogi” över till Yoga for the people för att undersöka deras klasser, och kom fram till att de liknar hans klasser allt för mycket, både i utförandet och vad yogalärarna säger under klasserna. Mr Gumucio, grundaren av Yoga to the people, håller inte med. Greg Gumucio började som Mr Choudhury student och tidigare har de varit bra vänner. Han vill att yoga ska vara tillgängligt för alla, även de som inte har så mycket pengar, därför satsar han på att erbjuda yoga i utbyte mot donation.

Det går inte att varumärkesskydda övningar

Av informationen som jag hittar på nätet verkar det som att Bikram inte kommer att vinna eftersom yogaställningarna räknas som ”övningar” och inte ”koreografi” och därför kan de inte varumärkesskyddas.

Källa: The New York Times

Previous articleHon är Sveriges första certifierade Anusarayogalärare
Next articleDe 26 yogaställningarna i Bikramyoga