Bättre & tryggare ledarskap med yoga

Sofie Wiklund har skrivit en bok som handlar om ledarskap och yoga Jag trycker gasen i botten. Hårt. Ilsket. Ser hastighetsmätaren gå upp till 140. 160. Mörkret kompakt. Kylan gnistrande. Motorvägen hal. Minns inte om hösten varit kall eller varm. Om löven varit färggranna eller om de tungt fallit till marken. Bruna. Fula. Multnandes. Jag har inga minnen. Inga andra än mörkret. Motståndet. Mardrömmarna.

I tankarna krossar jag bilen mot ett träd. Brutalt. Hårt. En hårsmån från döden. Längtan efter att välja den svarta vägen. Att känna det bottenlösa mörka. Det är så tryggt där. På livets botten. För där kan jag ge upp. Omslutas av mörkret. Det är mycket svårare att kämpa. Att slåss. Att leva. Svårare att stå upp för sig själv och en idé. Att låtsas vara hel på insidan. Men vara trasig inuti. Ändå fortsätter jag. Rakryggad. – Sofie Wiklund

Åren som en av Sveriges yngsta rektorer blev en tuff resa och två år senare stod Sofie Wiklund där med ett huvud som nästan blödde inifrån. Med muskler som var så spända att hennes ena ben var fyra centimeter kortare än det andra. Med en tunga som hon bet på i sömnen. Med en mage som kändes som om någon stack en kniv i henne. Men hon tog sig igenom detta, tack vare familj, vänner, skrivande och genom yogan. Nu har hon skrivit en bok om sina erfarenheter: Den tredje striden – och den sista med mig själv – Om konsten att leda en organisation som saknar alla förutsättningar för ett gott ledarskap och ändå åstadkomma resultat.

Hur kom det sig att du började skriva och vad handlar boken om?
– Genom yogan blev jag medveten om min kropps signaler och jag började skriva om det jag har varit med om, vilket lett till 13 fällor som en ledare behöver undvika för att få ett framgångsrikt ledarskap. Boken är min berättelse om hur det är att vara utsatt som chef och konkreta tips för hur chefer och ledare, trots det kan åstadkomma resultat. Jag vill bidra till att ge en bild av hur yogan kan bidra till hur en person kan bli tryggare i sitt ledarskap och också släppa det gamla.

Hur mår du idag?
– Motståndet satte avtryck i min kropp. Än idag, finns det låsningar i kroppen sedan den här tiden. Jag känner dem på yogan, ibland är jag bekväm i det, låter det vara. Ibland rinner tårarna under passen. Ibland blir jag så arg, till exempel när jag gör sat kriya, men helt plötsligt klarar jag det och känner mig fri. Yogan hjälpte mig ur den här situationen och hjälper mig fortfarande. Jag känner nu att jag vill dela av mig av den här historien för att visa andra kvinnor och män hur yogan har positiv inverkan på ett tufft ledarskap.

Vart hittar man boken och mer information om dig?
– Den ges ut på Ord och kultur förlag i höst men vill du ha kontakt med mig når du mig på min mail: sofiewiklund82@gmail.com.

Vill du också dela med dig av hur yoga har påverkat ditt liv?
Maila Leia på leia@alltomyoga.se!

Previous articleVärldens sexigaste man gör yoga
Next article21 dagar till ett lättare och friskare liv