Barnyogadagen – för ökad folhälsa

0
2
Barnyogadagen 2015 firas den 4 september

Barnyogadagen 2015 firas den 4 septemberAllt fler upplever den positiva effekten av yoga. Nu på fredag den 4 september arrangeras Barnyogadagen för femte året idag. Det är en ideell satsning för att skapa möjlighet för fler barn och unga att komma i kontakt med verktyg som kan hjälpa dem att hitta balans. Det menar Filippa Odevall som är en av Barnyogadagens initiativtagare.

 ”Barn utsätts, liksom sina föräldrar, för stress i hög grad. Stressen grundar sig till stor del i att vårt samhälle fokuserar mycket på yta och prestation. Barnen tappar bort sig själva och får allt sämre självkänsla. Det i sin tur leder till alltifrån sämre betyg till depression och självmord. Yoga kan vara ett verktyg för barnet att hantera stressen”. – Filippa

När och var kan man yoga?
Över 40 yogalärare kommer att undervisa gratis yoga på förskolor, skolor och yogastudios från områden i Vellinge i söder till Haparanda i norr. I Stockholm är några av områdena som täcks Hägersten, Huddinge, Bålsta, Tensta, Bromma, Östermalm, Lidingö och Åkersberga. Vilka förskolor, skolor och yogastudios som håller yoga hittar du på barnyogadagen.se.

Vill du ha också vara med och ha eller göra yoga under barnyogadagen?
Oavsett om din förskola eller skola vill vara med eller om du själv är barnyogalärare och vill hålla gratis klass är du varmt välkommen att höra av dig till anna.wikstrom@skolyoga.se.

Se alla tidigare inlägg som vi skrivit om Barnyoga!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.