[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ella Fadai
Bloggaren och yogaentusiasten Ella Fadai

20-åriga Ella Fadai befinner sig i Barcelona, där hon studerar spanska och har fastnat för ashtangayoga. 5-7  juli var hon för första gången på Barcelona Yogafestival, eller Yoga Conference som den egentligen kallas. Här berättar hon om sin upplevelse första dagen.

Dag 1: Danny Paradise och Paul Hardiman

Det är med spänd förväntan jag kliver in på området där den tredje upplagan av Barcelona Yoga Conference ska hållas. Klockan är åtta när de första klasserna ska börja och man har alltid sex olika alternativ att välja mellan. Jag tittar på schemat och inser att detta kommer att bli svårt för min ständiga beslutsångest.

”Det är bara yoga”
Mitt första val är dock enkelt, det är Paul Hardimans Vinyasaklass jag ska testa. Jag blir direkt förtjust i Pauls sätt att lära ut yoga. Han skojar mycket och påminner oss om att det vi sysslar med är ”bara yoga” samtidigt som han ber oss notera hur vi utför rörelser och ställningar, utan att döma oss själva, bara notera och reflektera. Nervositeten inför att delta på ett event med så många professionella yogautövare släpper direkt och jag njuter genom hela passet.

Ashtangayogaläraren Danny ParadiseRutinerad yogalärare pratar om frihet

Senare under eftermiddagen deltar jag på Danny Paradise’s Ashtangaklass. Danny talar länge i början av passet om yoga, hållbar utveckling, ja han pratade om allt möjligt inser jag nu efteråt.

”The essence of yoga is freedom, we don’t become free, we are free”. Danny Paradise

Innan vi börjar med solhälsningar ger han oss en noga demonstration av hur man utför Mula bandha och Uddiyana bandha. En intressant och lärorik klass med en man som har varit med länge.

Läs mer om Ella på hennes blogg här.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelÄr det okej att fisa och att ha blöja på yogaklassen?
Nästa artikelYogalosophy: Så kommer kändisarna i form med yoga