Yogablogg Reseberättelser & yoga ute i världen

”Yogaklassen tog mig till himlen”

Min tredje och sista dag på Barcelona Yogafestival. Efter att ha tagit det ganska lugnt på lördagen är jag nu redo att krama ur det sista av BYC.

Jag går ut starkt med ännu ett Rocket-pass med David Kyle. Jag blev så förtjust första gången att jag är tvungen att prova igen. Idag är det handstående vi ska fokusera på. Fantastiskt, tänkte jag som inte kan handstående. David säger att det inte gör något om vi inte är där. Han uppmanar oss att utmana, att våga testa gränserna, men att samtidigt lyssna på kroppen och inte pressa för långt när det tar stopp.

Jag gillar de yogapass där läraren har valt att använda musik, det gör så mycket för hela känslan och utförandet. Davids musik passar perfekt till Rocketyoga och jag driver med i känslan att jag kan göra allt jag vill med mig kropp. Även om jag ännu inte kan stå på händer klarade jag flera asanas som jag inte trodde att jag kunde göra.

Efter ett väldigt svettigt Rocket-pass fortsätter jag vidare till Kaline Alayna Kellys Yin yoga. Egentligen har jag inte så mycket till övers för de väldigt lugna yoga formerna men denna yogaklassen är fantastisk. Under klassen sjunger och spelar ett liveband och Kalines lugna röst leder oss genom hela passet. Efter passet känner jag att jag befinner mig i yoga-himlen.

”Let the distraction be outside the window.”
Kaline Alayna Kelly

Min sista klass blir Jivamukti Yoga med Heeki Park. Det visar sig blir det perfekta avslutet på festivalen. Heeki börjar med att fråga oss: vad är yoga? Union, svarar vi och hon vill att vi utvecklar. Där blir det svårare. Hon pratar länge om denna union med oss själva och omvärlden, om självutveckling och hur lätt det är att låta egot styra oss. Sedan berättar hon att vi ska fokusera på vridningar  i passet, då vridningar stimulerar det tredje chakrat, som påverkar hur vi är mot oss själva och världen. När vi börjar med den fysiska delen märks det att de flesta kroppar är väldigt trötta. Många av oss tar upprepade pauser. I slutet ska vi sätta oss två och två, mitt emot varandra. Den ena personen får blunda medan den andra ska titta in i den andras ögon. Heeki ber oss se den andra personen, se en människa som har en familj, kämpar med problem och är precis lika som oss själva. Hennes sista ord följer med mig när jag går ut genom shalan.

”Lokah Samasta Suknino Bhavantu – May all beings be happy and free, and may our thoughts, words and actions contribute in some way to that happiness and to that freedom for all.”


Varje kväll är det konsert, här spelar Krishna Das.

Shanti Shanti Shanti!

Skribent: Ella Fadai
20-åriga Ella Fadai befinner sig i Barcelona, där hon studerar spanska och har fastnat för ashtangayoga. 5-7 juli var hon för första gången på Barcelona Yogafestival, eller Yoga Conference som den egentligen kallas.
Läs mer om Ella på hennes blogg här.

Fler inlägg av Ella:
”Nervositeten släppte med en gång”
”Den mest underhållande yogaklassen”

Exit mobile version