Dina drömmar finns ditt hjärtaVad skulle du göra om du visste att du bara hade ett år kvar att leva? När vi är mitt uppe i livet är det lätt att vi tappar bort oss själva och kontakten med våra hjärtan. Det är sällan vi trycker på pausknappen och får tid att reflektera och tänka efter. Istället tappar vi kanske bort våra drömmar. De finns fortfarande i våra hjärtan men hos många är de så dolda att vi inte kan höra dem. Det är därför det är så viktigt med pauser. Med semester. Med ledighet. Så att vi kan skala bort lite av stressen och få nya tankar och insikter.

Vi har alla saker vi ångrar. Saker vi inte har gjort eller sagt. Platser vi aldrig besökt. Chanser vi inte tog. En sak som är vanligt att ångra på dödsbädden är att inte ha levt det liv som man vill leva. Det liv som man drömmer om. Alltför många lever ett liv som förväntas av andra. Ofta kanske man inte ens reflekterar över det för man är för upptagen med att leva.

Om du inte är i kontakt med ditt hjärta och dina drömmar är yoga och meditation ett bra sätt för att börja glänta på dörrarna för de djupare tankarna, reflektionerna och insikterna. Att öka medvetenheten och få dig att börja ställa de viktiga frågorna. De som är viktiga för dig och ditt liv.

Några frågor att ställa sig:
Vad skulle du göra om du visste att du bara hade ett halvår kvar att leva?
Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?
Vilken dröm skulle du vilja förverkliga?
Hur skulle det kännas om drömmen blev sann?

Föregående artikelYoga med Yogobe på Internationella Fredsdagen
Nästa artikelYoga för fred på Världskulturmuseet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.