Att säga nej till något är att säga jag till något annat

Att säga ja till något är att säga nej till något annatHaft en underbar lördag här i Göteborg. Var med på en workshop med min vän och yogaläraren Anja, som driver yogastudion yogabuddhi. Under lördagen jobbade vi mycket med att säga jag och nej, se hur vi kan göra det på mattan. Genom att låta någon kroppsdel säga nej, tillåter vi en annan del att säga ja. Något som vi kan ta med oss även utanför mattan – ut i det som är livet. Vi kan lära oss så mycket på mattan, som vi kan ha nytta av även utanför mattans kanter.

Det är lätt att glömma bort ibland, att just när vi tillåter något att komma in i våra liv, säger vi nej till något annat och tvärtom. När vi säger nej till något, tillåter vi andra möjligheter att få komma in i våra liv. Det gäller ju i alla områden i våra liv. Väljer vi att säga ja till vår partner, säger vi nej till andra män/kvinnor att komma in i våra liv på det planet. Och tvärtom. Säger vi ja till någon annan, trots att vi lever i en relation, säger vi egentligen nej till vår partner och ja till någon ny, kanske tillfällig (eller inte) tillfredsställelse. Kommer vi in på en skola eller får ett nytt jobb, säger vi ja till det och kanske nej till det vi gjorde innan. Hur som helst så har vi ett val och vi gör ständigt val, varje dag, som till slut får ett resultat, vårt liv!

Något att fundera på

För min egen del så behöver jag lära mig att säga ja och ner mer, bli ännu mer medveten om vad som känns rätt, vad jag vill säga ja till och vad jag vill säga nej till och ta mig tid att känna efter, varje dag, varje månad, både i stora som små beslut, istället för att hela tiden lämna möjligheter öppna och inte ta besluten. Vad vill du säga ja till? Vad vill du säga nej till? Vad får det egentligen att bubbla i kroppen på dig? Vad får dig att le? Finns det något du gjort eller varit med om på senaste som du i framtiden inte längre vill ha i ditt liv utan vill säga nej till?

P.S. har försökt testa på lite olika forum på senaste, men har lite svårt att riktigt säga ja till något och nej till de andra, den senaste känns inte så superfint, just att det inte gå ut över hela sidan, vad ni tycker ni? Ska vi köra på den eller hitta en ny? Kolla in forumet här>>

Ha en härlig dag!

Previous articleYoga och dans på Ängsbacka under påsken
Next articleAvidya