Det var i alla fall det som den orangeklädda mannen som jag träffade på tåget i Indien sa.

Vaknar av att en kossa råmar högt. Är trött, dåsig, undrar om det beror på att jag åt mat så sent igår. Äter gröt på tak restaurangen igen. Checkat ut och går längs hel Main bazaar för att komma till tågstationen, det är bara några hundra meter så man kan lätt gå dit. En man stannar oss, när vi säger att vi ska till tågstationen säger han att det kanske är till old delhi station som vi ska (men vi vet att det finns 2 stationer och delhi och har kollat upp vilken vi ska till), han vill försöka tjäna lite pengar på att köra oss. Eftersom jag har varit med om detta innan, när jag bara sagt ok till de som vill hjälpa mig, har jag fått erfara hur det kan vara, de kör en till fel station, sedan när man inser det, tjänar de ännu mer på att köra en tillbaka, och det är bara lätt att man bara följer med och leds av andra, framförallt för att man bara är godtrogen och tror att alla bara vill hjälpa till – så är inte alls läget, inte alltid i alla fall.

I Indien blir det så lätt

Vi fortsätter gå, med bestämda steg, annars kommer man aldrig fram. Väl inne på tåget ser vi en stor digital tavla som visar tågens namn och nummer. Vårt tåg skulle gå 11:30, det står 11:00 på tavlan. Vi skynda oss, frågar lite folk, men det är svårt att hitta någon som kan svara. Jag frågar en vakt, visar biljetten, han säger spår 10. Vi går dit, eller snarare försöker komma dit, försäljare, djur, människor och paket trängs vid sidan av varandra. Det är här jag väljer glädje och lugn, att ha det inom mig, även om kaoset är extremt utanpå och på något sätt är det lätt här i Indien, det är så påtagligt och galet så det finns inte något annat val.

Asana behövs men att rena sinnet är det viktigaste

Mannen bredvid oss på tåget är orangeklädd, så som sadhus, eller heliga män brukar vara klädda. Han bor i Rishikesh, på Sivananda ashram. Han säger att asanas behövs för att hålla kroppen frisk, annars kan du inte göra något i världen menar han, men att rena sinnet är det viktigaste.

Jag läser ur min dagbok. ”Älska andra människor oavsett om de ger dig det du vill eller inte. Älska de för att de är ett uttryck av gud. ”

Iskallt – eskimåer i Indien

Väl framme i haridwar, tar vi en Riksha till Ram Jhula, det är värt det, men det är så kallt. Jag är glad att jag tog med min vinterjackan, vi ser ut som små eskimåer, jag och min vän Anders, från Sverige. Vi är i Indien för att åka på den årliga yogafestivalen som anordnas i Rishikesh i mars varje år. Letar upp vårt hotell, eller ashram snarare sagt: Parmath Niketan, bland det största ashramet i Indien med sina över 1000 rum om jag minns rätt.

Allt går smidigt, vi fyller i ett papper, får nycklarna till vårt rum och har snart landat. Sängarna är helt ok, det är rent och fräsht, stengolvet är kallt men lakanen fräscha och toaletten har både papper och tvål.

Vi är helt slut efter att ha varit på resande fot i några dagar…

Föregående artikel"Det blir aldrig ensamt i Indien"
Nästa artikelThe language of Yoga

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.