Astanga my Spirit yoga – att sammansmälta med själen

0
14
Ashtanga My Spirit Yoga

Astanga my Spirit yoga utgår ifrån klassisk Astanga Yoga i kombination med intoning med ljud/toner, förberedande övningar (jatthis), rörelser (asanas), andnings- och energiövningar (pranayama) guidade meditationer och yogapsykologi. Intoning med ljud och toner används fristående samt i kombination med övningar som ett verktyg för att samla gruppen, öka närvaron och gå djupare in i kroppen.

I Astanga my Spirit yoga ges utrymme för kursledaren att improvisera utifrån gruppens behov och nivå av närvaro med syfte att frigöra individens och gruppens energinivå och medvetenhet samt främja en hälsosam och energifylld livsstil.

Bakgrund
My Spirit yoga är utvecklat av Minanda Fritz (grundare av Livshälsa och KBT-terapeut)och är ett resultat av mer än 15 års erfarenhet och studier i flera yogaskolor med tonvikt på Ashtanga Yoga, Rishi Ashtanga Yoga och Oneness University kurser och processer i Indien.
De sista åren har Minanda genomgått ett tiotal kurser och processer (inklusive den s.k. 21-dagars processen) för Sri Amma Padmavati och Sri Bagavhan i Indien.
Dessa kurser och processer har gett Minanda upplevelser, kunskap och klarhet om yogans djupare nivåer. Sri Amma Padmavati och Sri Bagavhan verkar för människans upplysning vilket också är yogans syfte. Det åttonde steget i Astanga Yoga är Samadhi – samman-smältning och förening med det högre jaget.

Fokus på sammansmältning med själen
Under de sista 3-4 åren har det i våra yogaklasser utkristalliserat sig en egen ”form” av yogaundervisning som hon kallar my Spirit yoga.
Astanga my Spirit är ingen ”ny” yoga. Yogans rötter dateras till för 5000-7000 år sedan och är i grunden en väg för den som söker inre frihet (mukti) och upplysning (samadhi).
Astanga my Spirit yoga läggs däremot mer tonvikt på vissa delar än andra och undervisningen går till på ett visst sätt. Fokuset i my Spirit yoga ligger på antaratma yoga – sammansmältning med själen och att veta vem man är och uppleva balans och inre frid.

Texten är skriven av Livshälsa.
Till Livshälsas hemsida>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.