Yogalärarutbildning Ashtangayoga NicaraguaEdwin och Catarin Lacayo som tidigare drev It´s Yoga Stockholm, arrangerar en 200 timmars Ashtanga Yoga lärarutbildning på sitt yogacenter i Nicaragua. De har tidigare har haft lokala lärarutbildningar i Managua men nu satsar de även intenationellt.

Vad är fördelen tycker ni med att göra en yogalärarutbildning utomlands?
Två saker. Utbildningen varar nästan en hel månad och även fast du som elev är i din egen yoga värld så får du också tillfälle att lära känna ett nytt land, en ny kultur och ett nytt språk. Att umgås med likasinnade yogis från olika delar av världen gör att man ofta växer och mognar som person. Du får träna både språk och förståelse för andras synsätt och seder. Eftersom vi satsar på att hjälpa till i närområdet med trädplantering, sköldpadds vaka och olika insatser för den lokala skolan ger detta ett djup och mening till utbildningen som man inte får hemma.

Finns det tid för annat och i så fall vilka fritidsaktiviteter?
Förutom yoga finns det möjlighet att ägna sig åt: vågsurfing, kajak, ridning och hiking.

Specifikt för er utbildning: Vårt mål ar att sprida yoga och för oss är stöd project som återplantering och hjälp till skolbarnen viktiga.  Våra center är alla eco-center med sina egna mål och idéer för hur vi kan bevara naturan och stödja den lokala befolkningen i Nicaragua.

Godkänd enligt Yoga Alliance: Ja
När: 11 juli – 3 augusti
Var: Equilibrio Yoga & Art Retreat Center, stillahavskusten. Tola, Nicaragua.
Hemsida: itsyoganica.com
Kontakt: catarina@itsyoganica.com

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cgV1Ou9v3G8[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]