Är jag för stel för att börja yoga?

Flexibel för yoga?

FRÅGA: Jag är så stel i kroppen och når knappt ner till vaderna När man ser yogabilder ser det oftast väldigt svårt ut och jag tänker att jag aldrig skulle kunna göra så. Ändå tänker jag att yoga skulle kunna vara något för mig, vad tror du? Måste man vara flexibel för att börja yoga?

SVAR:
Vad härligt att du vill börja yoga. Att man måste vara flexibel och vig är en av de vanligaste myterna om yoga och den kan inte vara mer fel. Det är som att säga att man måste vara vältränad för att börja träna eller gå till gymmet. Det är snarare så att man kanske behöver det mer (beroende på skador såklart). Min uppfattning är att alla människor behöver yoga men vi behöver olika sorters yoga. Vissa behöver mer meditation, andning och avslappning medan andra behöver mer av den fysiska delen, yogapositionerna, det som oftast visas upp i sociala medier.

Så. nej, du behöver inte vara flexibel, och visst är det tufft ibland att stå på mattan och känna sig stel som ett kylskåp men vi har och är alla där ibland. I promise. Efter helgen med Sianna nådde jag knappt ner till tårna när jag vaknade på morgonen och då har jag yogat i mer än tio år. Det är bara att ställa sig på mattan och möta motståndet. Känslan av öppenhet och frihet som yoga kan ge är fantastisk.

Att jobba på att öka vår rörlighet ingår i den fysiska yogan men det handlar mer om att fylla kroppen med vitalitet och energi, att få livsenergin att flöda igen. Och nej, det är inte alltid lätt men det är värt det! Vissa stilar är mer krävande än andra och kan vara väldigt utmanande. Läs mer om olika yogaformer här

Hoppas vi ses på yogamattan någon dag!

Previous article80 Yogaevents du inte får missa!
Next articleRaw bars med smak av citron & kokos