[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Yogaläraren Anna Hultman. Foto: Sam Britz.
Yogaläraren Anna Hultman. Foto: Sam Britz.

– ”Yogan har gjort mig snällare, lite mer öppen, mindre dömande och därmed kärleksfull, mer hoppfull och mindre orolig”, säger Anna Hultman är en av yogalärarna som kommer till Prana Festival i Göteborg den 3-4 september. Här berättar hon mer om yogan i sitt liv, om yogans påverkan och om yogaklasserna hon håller under helgen.

Vad betyder yoga för dig?

Yoga är ett sätt att lära känna mig själv bättre, att skapa en kontakt inåt, med delar av mig själv som kanske är svårare att få kontakt med i en stressig vardag. Genom att lära känna mig själv bättre kan jag vara mer ”mig själv”, mer ärlig och förhoppningsvis autentisk och innerlig i mina relationer och därmed skapa en starkare ”connection” (ordet yoga betyder ju just ”connection, att föra samman) med både mig själv och min omvärld.

Vilken är den största skillnaden som du har fått av yogan de senaste 15 åren?

Förutom alla fantastiska människor jag har träffat och lärt känna genom yogan (inklusive min man!) så är det att jag känner mig som en lite bättre version av mig själv – lite snällare, lite mer öppen och mindre dömande och därmed kärleksfull, mer hoppfull och mindre orolig; färre, och mindre ”chitta vrttis” som vi kallar det i yogan.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Yogaläraren Anna Hultman. Foto: Peter Rutherhagen
Yogaläraren Anna Hultman. Foto: Peter Rutherhagen

Vad kan deltagarna på dina klasser förvänta sig i helgen?

(Hög) musik allt från Beyonce till Deva Premal. På den sena klassen har jag även äran att jobba med DJ I AWAKE som spelar under klassen.

Om du bara fick lära ut en sak om yogan och livet, vad skulle det vara?

All You Need Is Love.

Du har sagt att om alla gjorde yoga skulle det vara fred på jorden, hur menar du?

När vi kliver upp ur Savasana, avslappningen, är vi som vi diskuterade ovan ofta lite mer öppna, lite mjukare än när vi klev in i yogasalen. Problem som verkade olösbara är helt plötsligt inte lika allvarliga och vi tycker inte att personer vi irriterat oss på är inte lika idiotiska som vi tyckte 90 minuter tidigare. Vi får genom yogan en hälsosam distans både till omvärlden och till oss själva och med den här distansen blir vi inte lika reaktiva utan kan tänka efter före.

Det där uttrycket, ”att sova på saken”, jag skulle därför vilja ändra det till att ”yoga på saken” – ingen går och startar ett krig efter en yogaklass!

Du hittar Anna på Instagram under @thefashionablevegan[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.