Att vara på festival är att sudda ut tid och rum. Det vet ni som har varit på festival.

Att vara på yogafestival är att spendera dygnen i olika workshops i att medvetet sudda ut tid och rum. Det blir alltså inte mycket av den varan kvar efter en sån vecka.

MUMS.

Allt ersätts i stället – om man är på Ängsbacka – med KÄRLEK.

Tredje dagen blev ett intressant smörgåsbord av workshops för min del.

Jag började kl 7 med efterlängtad dans i 5 Rytmer. Min världs bästa tänkbara början på en dag. Jag kan helt ärligt säga, att det finns ingen morgonyogaklass i min värld som bräcker frigörande dans i 1,5 timmar. Det är bara så. Det är min väg. Det är en sorts lovsångskanal för mig, för uttryck av kärlek, kreativitet och gränslös tacksamhet till Livet, Källan, Prana. Yay!

Jonas Klingberg, underbara själ, guidade oss. Om hans arbete kan du läsa mer här.

Sen en intressant workshop i Systemic Yoga med Ateeka, som även också gav workshops i Tantsu. Systemic Yoga var en subtil, organisk yoga med speciella andningstekniker, väldigt inkännande. Vi gjorde egentligen bara en asana i den här workshopen, förberedde nervsystemet och tog oss ner och in i den under två timmar … coolt.

Men nu undrar ni förstås vad som hände i tisdags kväll? Som jag ännu inte berättat …

Om jag säger så här. Tjugofem människor tätt sittande tillsammans direkt på jorden i ett kolsvart, trångt rum, upphettat av glödande stenar och vatten på dem. Nakna. I skogen. 2 timmar i hetare än hetast. Vägledda enligt de nordamerikanska indianernas traditioner att söka kraft, vägledning och befrielse i naturens element, i dess många kloka naturliga varelser, i visdomen hos våra förfäder, i kosmos oändliga potential och hos Källan som ger liv till allt och alla …

En svetthydda, alltså.

Och det hade gått 17 år sedan jag gjorde min förra [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][som jag då tyckte var riktigt tuff]. Lång uppladdning, alltså. Och mycket pirr i tisdags. Resultat: en helt magisk natt. Mer säger jag inte – men rekommenderar det varmt. Och tack, Pauli Mårsén, min fina vän sen så många år, för att du ledde oss alla in i en djup och fin shamansk rit.

Ska hålla en meditationsklass kl. 8 i morgon bitti, så det är hög tid att att sova. I min egen säng hemma i Stockholm, där jag landat i kväll. Så festivaltrött och absolut överlycklig att jag skulle kunna somna stående.

Fortsätter summera mer från Ängsbacka i morgon!

Om Shanti, Shanti, Shanti.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.