Andra dagen på Barcelona yogafestival: ”Den mest underhållande yogaklassen”

Vinyasaklass på Barcelona Yoga Conference. Foto Wari Om Yoga Photography.

Andra dagen är jag grundtrött redan när jag rullar ut yogamattan på första klassen. Tänker att Power yoga låter som ett bra sätt att väcka kroppen snabbt och smidigt på och valet faller därför på Susann Mayer. Hon leder oss igenom en flytande klass som tar slut innan jag hinner fundera över när den ska göra det. Gott tecken!

I pauserna hinkar jag i mig vatten (Barcelona är galet varmt dessa dagar) och kikar på de olika stånden på området. Det finns ett som är speciellt intressant där de säljer Raw Food.

Gott om vegetariskt och raw food på Barcelona Yoga Conference. Foto: Wari Om Yoga Photography.Jag testar någon slags falafelboll med avokadosås mellan två tunna brödskivor gjorda av olika grönsaker, torkade i torkugn. Man känner verkligen smaken av de olika råvarorna och att det är mat full av näring. Mackan är pytteliten men mättar väldigt bra för sin storlek. Tyvärr känner jag bara en stund senare av hur magen protesterar, den klarar inte av för mycket råkost. Det är synd för gott är det.

Skönt med Savasana. Foto: Wari Om Yoga Photography.

Jag hinner även prova på Rocket Yoga, vilket är en helt ny yogaform för mig. Det är tydligen en friare version av Ashtangan, där man har mixat flera av de klassiska serierna med varandra. David Kyle, en man som är väldigt duktig på att röra sig smidigt samtidigt som han står på händerna påminner oss, som alla andra lärare gör, om andningen.

”Andas genom bröstet och de övre revbenen, inte i magen!”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ella Fadai
Bloggaren och yogaentusiasten Ella Fadai

Han säger även att om vi är trötta efter passet beror det på att vi inte har andats korrekt. Hm, visst kan det delvis stämma, tänker jag, men jag tror att jag är trött främst på grund av allt hoppande in och ut ur Vinyasa och yogaarmhävningar med benen i luften. Jag kan inte utföra ens hälften av alla galna rörelser David säger åt oss att göra men det är definitivt den mest underhållande klassen under hela helgen.

Skribent: Ella Fadai
20-åriga Ella Fadai befinner sig i Barcelona, där hon studerar spanska och har fastnat för ashtangayoga. 5-7 juli var hon för första gången på Barcelona Yogafestival, eller Yoga Conference som den egentligen kallas.
Läs mer om Ella på hennes blogg här.
Läs inlägget från Barcelona Yoga Conference dag 1.

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleYogalosophy: Så kommer kändisarna i form med yoga
Next articleJennifers största inspirationskällor på Instagram