Yogafestival i Indien

Parmath Niketan Ashram Inbäddat i Himalaya, i staden Rishikesh, ligger det stora ashramet Parmarth Niketan som årligen arrangerar en internationell yogafestival. Syftet är att hjälpa deltagarna att identifiera och hitta den yogaform som bäst passar deras intresse och livsstil samt att sprida den sanna innebörden av yoga.

Den internationella yogafestivalen välkomnar årligen 500 till 600 deltagare från ett tiotal länder och lärare från hela världen för att undervisa olika typer av yoga, inklusive klassisk Hatha Yoga, Kundaliniyoga, Ashtanga Vinyasa Yoga, Bhakti Yoga och Iyengar Yoga.

Den verkliga innebörden av yoga
Festivalen syftar till att ge människor en möjlighet att förstå och uppleva den verkliga innebörden av yoga: en förening av kropp, sinne och själ. Det unika med festivalen är fortfarande den plats där det hålls – på stranden av den heliga Ganga floden, i hjärtat av Himalaya där många visa män och kvinnor, helgon och rishier under många år ägnat sig åt meditation och yoga. Denna del av Indien kallas för, ”Devbhoom”, Land of the Gods.

Mer information hittar du på festivalens hemsida: www.internationalyogafestival.com

Previous articleHollywood stjärnan Wesley Snipes lär ut yoga
Next articleEn humoristisk resa i Indien