Dag 1 med #aimtruechallenge och #BeYoga365

Idag är första dagen med Yogobes utmaning #BeYoga365, den första veckan är utmaningen att göra 3 solhälsningar om dagen. Jag känner att jag har dagliga solhälsningar väldigt befäst i min praktik så jag kommer fokusera på att göra dem under total närvaro och inte gå på auto-pilot som man ibland gör samt prova lite olika varianter.

Imorse vaknade jag superstel i framförallt ländrygg och hamstrings efter styrekträning, så det tog emot lite att ställa sig på mattan och egot var ännu mer skeptiskt till att visa hur en stel morgon ser ut för mig..

Solhälsning A

 Klicka här för att se morgonens allra första Solhälsning

Även en instagram challenge jag kommer delta i drog igång idag. Min favoritlärare på Yogaglo, Kathryn Budig skrev så här om dagens utmaning:

”Day One #aimtruechallenge: Pick any Pose That  EMPOWERS You. I’ve never been a bendy yogi, especially when it comes to backbends. It wasn’t until practicing with Noah Maze  for a year that I started to enjoy the backbend practice. Padangustasana Dhanurasana was a pose that I never in my wildest dreams thought I could achieve. One day, in Noah’s class he taught this pose. I thought, ’what the hell, I’ll give it a go,’ and next thing I knew, I was in the full pose! I was in shock. Then, I cried. I was just so happy as it was a magic moment. The impossible became reality. I always think of this moment whenever I start to doubt my own abilities and it brings me back into my empowerment—anything can happen when you do your absolute best and keep your aim true. Now, it’s your turn! Show us what poses fill you with empowerment and tell us why”

För mig så är all meditation, asana och pranayama stärkande. Är jag tvungen att välja en pose som verkligen ger mig själslig styrka så är det huvustående. Jag har fallit över så många gånger att varje gång jag är där uppe blir jag lite osäker och orolig. Så varje gång jag inser att jag kan ta mig upp och ner i full kontroll över min kropp så känner jag mig självsäkrare och starkare.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Dagens sirsasana variation
Dagens sirsasana variation

 

Än är det verkligen inte för sent att deltaga i någon av utmaningarna! Spana in Yogobes fb-grupp och #aimtruechallenge[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article365-dagars inspirerande yoga utmaning med Yogobe
Next articleBarnyogadagen – från 30 till 1500 lugnare och mer fokuserade barn