8 tips för en nyttigare & härligare jul!

 

Grönare och hälsosammare jul

Hälsocoachen, raw food inspiratören och kostrådgivaren Karin Haglund ger sina bästa tips på hur du kan göra för att få en nyttigare och hälsosammare jul.

1. NJUT av julen

Det kanske viktigaste att bli påmind om!!! Julen är en härlig högtid som är till att njutas av. Umgås med nära och kära och var snäll mot dig själv.

2. Inför mer grönt på julbordet
Våga byta ut skinkan mot griljerad rotselleri eller kålrot (jättegott) och fokusera på att lyfta fram de gröna rätterna på julbordet, olika kålsallader, brysselkål med mera.

3. Skapa vanan att dricka en grön smoothie och äta en raw food-frukost under julen så ser du till att börja dagarna på bästa sätt! Dessutom kan det bli en bra vana att ta med in i det nya året.

4. Var noga med att dricka tillräckligt med vatten, och välj att dricka ditt vatten innan maten så får du en bättre matsmältning.

5. Rör på dig. Om du nu gillar att äta lite mer under julledigheten (vilket absolut inte behöver vara fallet) så ta dig tid för att motionera. Promenader, joggingturer, yoga, skidor eller skridskor. Eller följ med barnen till pulkabacken.

6. Testa en raw ris á la malta med blötlagt bovete och jordgubbssås som dessert på julafton. Superenkelt och väldigt fräscht, bara googla olika recept-varianter på nätet.

7. Ta bort allt ”vanligt” julgodis och ersätt istället med julgodis på raw food-vis som är betydligt nyttigare och bättre för dig. En äkta raw chokladpralin är dessutom mycket godare än de sliskiga pralinerna i Aladdin-asken.

8. Prioritera god sömn, välgörande vila och ge kropp och själ tid att återhämta sig och samla nya krafter.

Mer om Karin Haglund
Karin är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt. Hon brinner för att inspirera människor till att förbättra sin livsstil och ta reda på hur bra det går att må.
Gå till Karins blogg eller följ henne på Instagram

Läs mer om Karin Haglunds bok ”Grönsakskärlek”

Previous articleDärför vill du ha en partner som gör yoga!
Next articleYoga – så mycket mer än träning