7 anledningar att åka på ett yogaretreat

Yogaläraren Martina Cederqvist
Yogaläraren Martina Cederqvist. Foto: Emma Molin

Hur väljer du att spendera din semester? För många är semestern en möjlighet att stressa ner och fylla på bägaren igen. Men känner du igen känslan av att behöva en semester efter en semester? Kanske du har fyllt den med aktiviteter, fester, bröllop eller familjehäng med småbarn (som inte varit särskilt avkopplande). Hur kan du spendera tid som bara är för dig? Att åka iväg på ett yogaretreat eller ta en fördjupningskurs i yoga kanske kan ge dig det du verkligen behöver. Här delar yogaläraren Martina Cederqvist med sig av 7 anledningar till att åka på ett yogaretreat i sommar.

Martina Cederqvist i veckans yogalärare: ”Jag var trött på att ständigt ha ont i kroppen”

7 anledningar att åka på ett yogaretreat

  1. För att stilla sinnet. Du är helt fokuserad på det du gör och låter dig själv bli guidad istället för att hela tiden vara den som styr. Hjärnan får slappna av genom att rikta fokus. Kanske du även väljer att stänga av telefonen under ett par dagar.
  2. Du får möjlighet att fördjupa din praktik både fysiskt och mentalt och lära dig nya saker.
  3. Du får tid att känna in vad det är du vill och behöver både på och utanför mattan. Det kan vara svåra insikter ibland även men efter ett retreat blir det enklare att skapa nya vanor och rutiner.
  4. Du lär känna nya människor. Kanske vänner för livet, vem vet.
  5. Du får förhoppningsvis tid att ställa frågor och diskutera mer än vad som hinns med på en vanlig yogaklass. Passa på att fråga om det du tycker är svårt i din praktik och förhoppningsvis får du individuell hjälp och assistering av läraren.
  6. Du får upptäcka en ny stad/plats.
  7. Du gör något bara för dig och det är du värd.

4 dagars yogakurs på Gotland

Martina har yogakurs i Visby 22-25 juli – ”Kom hem till dig själv igen”. Kursen innehåller fyra dagar av yogapraktik med dynamisk Hatha, teknikklasser och Pranayama/Restorative. Mer information hittar du på eventets facebooksida>>

 

 

Previous articleYoga, vetenskap och fakta av Sara Hoy
Next articleLedarskapsutbildning utifrån Mindfulness