Hej Catarina,

Jag är nyfiken på ashtangayoga men jag är ganska stor och har väldigt dålig kondition, finns det något jag kan göra för att komma lite mer i form innan jag börjar yoga med alla andra? Känner mig inte riktigt bekväm i att göra svåra ställningar i ett rum med vältränade damer och herrar.

Med vänlig hälsning, Simon

Hej!
Absolut, det finns massor av saker du kan göra:
1. Skriv ner ditt mål så specifikt som möjligt. T ex jag vill gå ner x kg eller jag vill ”känna” mig smidigare. Sätt en lapp på din dator eller på annat ställe du kan se den.
2. Tidsbestäm målet. Det skall vara klart t ex 12 januari 2011.
3. Skriv också ner hur det kommer att kännas när du nåt malet. Skriv ner det som om de var nu: ”Jag känner mig pigg och smidig och jag ser fram emot att yoga.”
4. Hitta starka supportrar. T ex en vän som också har samma mål. Läs om människor som kommit i form i tidningar, på nätet och i böcker.
5. Höj din vibrations nivå. Gör roliga saker. Lyssna på musik du gillar. Klä dig i färger du gillar osv osv.
6. Börja ett dagligt program för förändring. Det kan vara t ex

  • ersätt all mat som innehåller socker med nyttiga alternativ.
  • 30 min promenad varje dag efter lunch.

Det viktiga här är att du tar ett steg i taget och att du håller en positiv attityd/känsla till hur det kommer att kännas när du nåt malet och hur härligt det kommer att bli att börja yoga snart. LYCKA TILL!

Föregående artikelKan jag åka till Indien och lära mig yoga?
Nästa artikel5 snabba julklappstips till den gravida