Hej Catarina,

Jag är nyfiken på ashtangayoga men jag är ganska stor och har väldigt dålig kondition, finns det något jag kan göra för att komma lite mer i form innan jag börjar yoga med alla andra? Känner mig inte riktigt bekväm i att göra svåra ställningar i ett rum med vältränade damer och herrar.

Med vänlig hälsning, Simon

Hej!
Absolut, det finns massor av saker du kan göra:
1. Skriv ner ditt mål så specifikt som möjligt. T ex jag vill gå ner x kg eller jag vill ”känna” mig smidigare. Sätt en lapp på din dator eller på annat ställe du kan se den.
2. Tidsbestäm målet. Det skall vara klart t ex 12 januari 2011.
3. Skriv också ner hur det kommer att kännas när du nåt malet. Skriv ner det som om de var nu: ”Jag känner mig pigg och smidig och jag ser fram emot att yoga.”
4. Hitta starka supportrar. T ex en vän som också har samma mål. Läs om människor som kommit i form i tidningar, på nätet och i böcker.
5. Höj din vibrations nivå. Gör roliga saker. Lyssna på musik du gillar. Klä dig i färger du gillar osv osv.
6. Börja ett dagligt program för förändring. Det kan vara t ex

  • ersätt all mat som innehåller socker med nyttiga alternativ.
  • 30 min promenad varje dag efter lunch.

Det viktiga här är att du tar ett steg i taget och att du håller en positiv attityd/känsla till hur det kommer att kännas när du nåt malet och hur härligt det kommer att bli att börja yoga snart. LYCKA TILL!