5 Yogafestivaler i Sverige 2012

Yoga och dansfestival på Ängsbacka i aprilAtt gå på en yogafestival är ett fantastiskt tillfälle att prova på olika yogaformer och yoga för olika yogalärare. Dessutom brukar det alltid finnas något för alla. Oavsett om du är nyfiken och vill börja yoga eller om du är en van utövare. Varje år anordnas det 5 återkommande yogafestivaler i Sverige. 

Vill du lägga till någon på listan ? Maila mig på leia@alltomyoga.se.

April

Dans och Yogafestival på ÄngsbackaYoga- och danspåsk på Ängsbacka, utanför Karlstad.

5-9 April arrangeras för fjärde året en påskfestival med yoga och dans som tema på Ängsbacka. Du kan börja dagen med grundande Hatha Yoga, expandera din livsenergi med yogiska andningsövningar eller smyga ut i mörkret till Strawberry house med tända ljus och möta dig själv i sång. Efter en god närande frukost kan du lära känna din kropps unika flöde med Authentic Movement eller möta dig själv i en främlings ögon i Heartdance. På eftermiddagen kan du prova Kundalini yoga, komma närmare din essens med Frigörande Andning eller dansa dina känslor såväl stilla som dynamiskt i Movement Alchemy. Kvällen kanske avslutas med en konsert, dans genom de 5 rytmerna eller öppen scen.
Läs mer om yoga och dansfestivalen på ängsbackas hemsida.

Maj

Yoga Games i GöteborgYoga Games – Nordens största yogakonferens, Göteborg

Den 18-20 maj fylls Svenska Mässan i Göteborg med yogaentusiaster och omkring 25 olika yogalärare, svenska och internationella. Det är andra året i år som denna yogafestivalen arrangeras. Under tre dagar har du möjlighet att möta och dela gemenskapen med andra som har samma intresse för yoga. Festivalen är både för nybörjare och för de mer vana yogautövarna.
Läs mer om Yoga Games på festivalens hemsida.

Juni

Bhadjans yogafestivalen på ÖlandSpace of Love Festivalen, Öland

Space of Love Festivalen den 5-18 juni tar sedan 2010 över Harnams yogafestival som började för mer än tio år sedan. Under två hela veckor erbjuds en blandning av yoga i många former och workshops för den som vill titta djupare in i sig själv. På kvällarna blir det dans, sång, musik och mysigt i Love Corner. Ibland tänds en brasa på stranden  och ibland arrangeras Open Stage där alla som vill får uppträda.
Läs mer om Space of Love festivalen på festivalens hemsida.

 Juli

Ängsbacka YogafestivalYoga på Ängsbackas Yogafestival

Ängsbacka Yoga Festival den 16-22 juni pågår under en hel vecka och är en yogafestival för yoga entusiaster från alla nivåer och traditioner.  På schemat finns Yoga, Dans, Meditation, Avslappning, Röstövningar och Self-inquiry, Partner Yoga, Massage, Sharing, Existentiella Samtal och Workshops om kost, Chanting och Pooja (tacksamhetsceremoni). I Akro Yoga, Partner Yoga och Yoga Massage utforskar du roliga och stödjande sätt att göra yoga med andra.
Läs mer om Yogafestivalen på ängsbackas hemsida.

 

 

 

November

Yoga och dansfestival i Stockholm Yoga och dansfestival, Stockholm

Stockholm Yoga & Dance Festival är ett ganska nytt yoga och dans event som gick av stapeln för första gången i november 2010. Programmet erbjuder en mängd varierande workshops och pass i olika former av yoga, dans och rörelse, både för nybörjare och dem mer erfarna. Dessutom finns det föreläsningar inom områdena hälsa, kost, meditation och välbefinnande samt om forskning kring yoga och dans.
Läs mer om Stockholm Yoga & Dance Festival på festivalens hemsida.

Previous articleCandidan gjorde att hon gick upp i vikt trots sin hälsosamma livsstil
Next articleDags för pre-detox