5 tips och tankar för dig som vill öppna en egen yogastudio

Yogaläraren Jenny har öppnat en yogastudio i Mölnlycke.Yogaläraren Jenny öppnade en ny yogastudio i Mölnlycke i början på september. Här delar hon med sig av tips till dig som funderar på att öppna eget.

1. Tänk igenom varför du vill öppna en yogastudio!
Är det för att driva företag eller är det för att få instruera yoga och inspirera andra till att få ta del av yogans fantastiska värld? Jag tänker att du behöver drivas av båda – jag tror inte du kommer att lyckas om du enbart ser det som en business, det måste finnas ett brinnande intresse för yogan men du kanske också får utmaningar om du enbart drivs av yogan.

Var beredd på att det kräver mycket tid förutom yogainstruktörsrollen2. Var beredd på att det kräver mycket tid förutom yogainstruktörsrollen
Så vet du med sig att du inte gillar projektledning/koordinering/administration och försäljning så kanske du behöver tänka efter både en och två gånger.

3. Instruktörsrollen är mindre som du har eget
Vill du arbeta som yogainstruktör 100 %? I så fall är det kanske bättre att du startar ett samarbete med någon som redan har en studio där du kan känna att de delar både värderingar och ditt sätt att tänka kring yogan.

Jenny fick agera många olika roller innan studion kunde öppnas.4. Att driva en egen yogastudio innebär många roller
Förberedelserna inför en öppning av studio har jag färskt i minnet, jag har under en längre tid varvat yogan med att vara byggnadsledare under ombyggnationen, inredare, ekonomiassistent, möbelbyggare, målare, koordinator, mamma, fru, vän samt ledarskapskonsult på min andra sysselsättning. Förbered dig på att jobba dygnet runt ett bra tag.

5. Ibland är det viktigt att bara ta några sköna andetag och bara njuta! Namaste!

Prova på att yoga hos Jenny i Mölnlycke
Under v. 43 kan du prova på någon av följande klasser hos Jennyyoga
Morgonyoga fredagen den 18 okt kl. 06:30-07:30 eller Yin yoga kl. 07:45-09:00
Global yoga söndag kl. 18:00-19:15 och 19:30-21:00
Yogabootcamp för män kl. 19:30-21:00 .
Platserna är begränsade och du mailar och bokar till: namaste@jennyyoga.se

Previous articleThe Yoga Gurus – en film om yoga, Indien, ashram och gurus
Next articleYogamarathon mot bröstcancer, 12 oktober