5 tips för en modern yogisk livsstil

Martina delar med sig av sina tips för en yogisk livsstil Att balansera teknik med yoga är något vi dagligen ställs inför. Här delar yogisen Martina Davitkova med sig av sina fem enkla tips till en modern yogisk livsstil.

1. Utöva yoga
Är du redan en van utövare kan du yoga hemma närhelst du känner för det. Men för dig som har svårt att hitta disciplinen till en hemmarutin då är mitt råd till dig att rulla ihop mattan och hasa dig iväg till yogastudion. Det viktiga är att börja yoga.

2. Ta steget in på den andliga vägen
Läs på internet eller i böcker om yoga och meditation för att få en bredare förståelse och för att skapa dig en egen uppfattning. Den andliga vägen har bara två regler: 1, starta och 2, fortsätt.

3. Ta hand om kropp och själ
Ät mat som är vitaminrik och som du mår bra av. Mycket grönsaker och frukt är alltid ett säkert val.

4. Öva medvetenhet
Bli medveten om hur du behandlar andra och dig själv. Sättet du pratar på, vad du tänker och hur du tänker. Vilka ord använder du? Negativa eller positiva?

5. Måttlighet Yogisen Martina Davitkova
Teknik finns överallt idag och det är svårt att leva utan den. Man kan begränsa den genom att göra sovrummet till en teknikfri zon. Annat att tänka på är kött, skräpmat, alkohol och nikotin. Att strikt förbjuda är svårt, om man inte vill. Lär dig därför måtta.

Om skribenten
Martina Davitkova blev i tidig ålder presenterad för den andliga vägen. På senare tid har därför också yoga blivit en naturlig del av hennes liv. På sin blogg skriver hon dagligen om ayurveda, självutveckling och att leva den yogiska livsstilen.
Till Martinas blogg

 

Previous articleYogaläraren Sianna berättar en myt om Ganesha
Next articleGoa Magic – en helt annan värld