5 saker storstadsfamiljen som lämnade london efter jakten på ett enklare liv värderar högt

Familjen som lämnade storstaden för ett enklare livUnder 2007 lämnade familjen Winter sitt liv i London på jakt efter en enklare, mer självförsörjande tillvaro i skogarna och bergen i centrala Portugal. Efter 4 år av hårt arbete på en gammal gård i den pittoreska byn Amieira har de nu kommit närmare sin dröm; bo på ett yogatretreat. Här är 5 saker som de värderar högt i sitt nya liv långt från London.

1. Naturen själv
”Vi lever mitt i en skog, i en avlägsen del av Portugal med en befolkning på endast 1 person i varje 4 kvadratkilometer. Jämfört med vårt gamla liv i London, är den mest slående skillnaden renheten av elementen omkring oss. Syret i luften vi andas. Smaken och livskraft i vattnet vi dricker och tvättar i. Jorden och det den ger. Ren luft och rent vatten ska vara grundläggande mänskliga rättigheter. Tyvärr för miljarder av oss, är de inte. Som en mor, är det tillfredsställande så att se hur väl dina barn växa upp i en sådan naturlig miljö. ”

2. Tid
”I första hand den tid vi får att spendera med varandra som en familj. Vi återställde husen tillsammans och lärde oss så mycket om de naturliga materialen; sten, trä, lera och kalk. Vi har planterat över 800 träd samt frukt-och grönsaksodlingar tillsammans. Vi har tid att laga mat, sjunga, leka, gå med hundarna i skogen, simma i floderna. Barnen är redan tonåringar och kommer att flyga ur boet några år. Vi kommer alltid att vårda dessa år.
Sedan är det dags jag får utveckla min personliga yoga och meditation. I skogen finns färre distraktioner än vad man möter om man bor i en stad. Det har varit en förmån att kunna fördjupa min relation med yoga, både på och utanför mattan. ”

3. Karma Yoga
”Under säsongen för yogaretreaten har vi en vecka med gäster, sedan en vecka ledigt för att förbereda för nästa retreat. Det en härlig demonstration av Karmayoga. Vi har också ofta tänkt på det som en levande konstinstallation. Vi erbjuder ett konstgalleri och våra gäster är installationen. Det är en vacker och värdefull sak att titta på hur människor njuta av skönheten i öknen och hur det i sin tur påverkar deras yoga ofta på djupgående sätt. ”

4. Trädgårdsskötsel
”Vi hade en liten trädgård i London, som efter 10 år var frodig och fruktbar med blommor, gräs och bambu. Här är en skalan helt annorlunda. 30.000 kvadratmeter terrasser och skog. Ibland kan det vara överväldigande att tänka på allt vi vill göra men det är också inspirerande att se hur naturen sköter sin egen show genom årstiderna utan vår hjälp.
Vi lär oss varje år. Vilka växter trivs här, vilka växter inte gör det. Hur grönsakerna fruktträden och vinrankor, svarar med månens faser och årstider. Det kommer att bli en livslång studie hoppas jag. Och en resa som jag också vill dela med våra gäster.
Utöver de filosofiska eller miljömässiga skäl att arbeta med växter och jord, är det verkligen en hel del kul. Trädgården kan vara din lekplats, dansbana, kapell och viloplats. ”

5. Våra gäster
”I mer än halva året har vi inga gäster med oss. Även om barnen är mycket upptagna under terminstid, kan det kännas ganska isolerat ibland. Vi vårdar när hela familjen får vara tillsammans. Men vi tycker lika mycket om att nya människor stannar hos oss. De delar med sig av sina historier och idéer och energi från andra delar av världen. Det har varit en fullkomlig fröjd att få ha delat så många stimulerande samtal kring elden på natten under en stjärnfylld himmel. De gäster som har planterat ett träd eller byggt en stenmur med oss, lämnar de en verklig del av sig här vilket vi verkligen är tacksamma för . ”

Mer information
Blir du nyfiken på familjen Vinter, och Vale de Moses? Besök deras hemsida yogaatmoses.com. Just nu ger det också 10% rabatt på priset om du anger ”Alltom Yoga” när du bokar en retreat.

Previous articleKan yoga som gör ont vara bra i längden?
Next articleHur kan man läka astma på naturlig väg?