5 saker du inte ska göra på yogaklassen

5 saker du inte ska göra på yogaklassenÄv en på yogamattan finns det ”vett och etikett”. Yogalärare är oftast väldigt snälla, tillåtande och strävar efter att se det goda i allt. Dock finns det några saker som du inte ska göra på yogaklassen, inte bara för yogalärarens skull utan helt enkelt för att inte störa resten av klassen.

1. Prata under klassen

Visst kan du räcka upp handen och ställa en fråga till din yogalärare under klassen om den rör en viss position eller om du har ont men diskussioner är bättre att ta efter klassen. Då visar du respekt till resten av deltagarna och efter klassen kan läraren fokusera helt på dig och din fråga. Dessutom är det bra att hejda sig ibland och vara tyst, inte låta munnen prata så fort du får lust.

2. Ha mobilen på

Det sägs att man ska kunna vara lugn inom sig oavsett vad som pågår runt omkring men tyvärr har inte alla nåt dit idag. Än. En ringsignal eller ett pip precis när du börjat slappna av och släppa tankar på jobb eller något annat tungt kan upplevas som det mest störande som finns. Av respekt till resten av klassen, stäng av mobilen eller lämna den hemma. Väntar du ett viktigt samtal, smyg ut om den blinkar till och svara utanför.

3. Använda svettiga kläder
All ära till att återanvända prylar och kläder, men att använda redan svettiga kläder i ett litet rum där grannens matta ligger några centimeter från din är inte uppskattat.

4. Assistera din granne
Du kanske går en yogalärarutbildning, eller är yogalärare och ser att din granne skulle kunna göra ställningen lite mer hälsosamt. Även om det rycker i fingrarna, gör inte som Ogden på Yogajournal utan lämna justeringarna åt yogaläraren och fokusera på din egen yoga.

5. Lämna klassen under Savasana
Att lämna klassen under Savasana borde vara förbjudet. Resten av klassen har äntligen kommit till den punkt då de tillåts att slappna av fullständigt. För vissa kanske det är den enda gången på hela dagen, eller veckan då de kan slappna av ordentligt. Att störa detta genom att rulla ihop sin matta efter halva tiden är inte schysst. Gå innan Savasana eller ta med dig mattan och lägg dig utanför om det går.

Previous articleVad vill du veta och läsa mer om? Tipsa oss och fråga yogalärarna
Next articleYogaresa till Kreta,1 juli-8 juli