5 anledningar till varför jag är en acro yogini

 

MillaAcro2Yogaläraren och artisten Milla Floryd har fastnat för acroyoga. Här berättar hon hur kontakten, kommunikationen, närvaron, uttrycket och glädjen påverkar henne. Listan är helt utan inbördes värdering. Alla punkterna har delad 1:a plats.

Kontakt
Den fysiska beröringen. Att faktiskt finnas där i med hela sin kropp och tyngd för att stötta en annan människa. Och omvänt, att låta någon stötta mig. Utmaningen i det gör att träningen inte ”bara” är fysisk utan också mental. Det är viktigt att jag vågar lita på den personen som jag praktiserar med.

Kommunikation
Acro yogan inbjuder både till att kommunicera verbalt men även att öva upp känsligheten i lägga märke till saker som hur andetaget, muskelanspänning/avspänning, hudfärg förändras hos min träningspartner. Att yoga tillsammans med andra på det här sättet har gjort mig uppmärksammare på kommunikation utan ord. Det finns mycket att lyssna till och höra som aldrig sägs.

Milla Floryd kallar sig själv Acro Yogini. Närvaro
När jag praktiserar tillsammans med en annan person och är mitt i ett stunt är det omöjligt och kanske till och med lite farligt att inte vara ”här och nu”. Om jag jämför med min hathayoga praktik så finns det ingen stor risk att jag eller någon annan gör sig illa om jag är lite ofokuserad, men i acro yogan finns den faktorn. Det är utmanande och kräver att jag är medveten och koncentrerad i mina rörelser.

Uttrycket
Kreativiteten som finns i formen och de oändliga möjligheterna i vad yoga, akrobatik och två kroppar att skapa. Intelligensen i att utforska vad uttrycket blir om jag flyttar lite av min vikt si eller så, vad som händer när jag sträcker mig däråt eller ditåt. Jag tycker att det är intressant och vackert.

Glädjen
Det är roligt! Det finns många utrymmen för asgarv, och det är skönt i själen.

Yogaläraren Milla Floryd har yogaklasser i Göteborgstrakten.
Läs mer om henne på millafloryd.me.

Previous article”Yogaklassen tog mig till himlen”
Next articleFestivaltips 2014: Yogafestival i Småland