Den internationella organisationen The Art of Living vill göra något åt den stress och oro som skapats av den ekonomiska världskrisen och ökningen av depressioner som följt därav. Nu arrangerar de 1000 Workshops i The Art of Breathing, ”Breathe for Health and Happiness”, i fler än 40 länder.

Runt 30 000 människor förväntas delta i workshopen ”Breathe for Health and Happiness” som arrangeras i 42 europeiska länder under helgen den 15-17 oktober. Fler än 1000 kurser hålls samtidigt på olika platser i Europa där The Art of Living Foundation har sin verksamhet. Den unika händelsen är organisationens svar på den stress och oro som skapats av den ekonomiska världskrisen och den drastiska ökningen av depressioner och hälsoproblem som följt därav.

”I kristider är alla under stress. Många människor har förlorat sina jobb och söker nya. Många arbetslösa förblir arbetslösa. Många människor är oroliga för att förlora sina jobb i kommande nedskärningar. Allt det här orsakar stress. Stress inte bara för de direkt drabbade utan också för deras familjer. Och hur påverkar stress våra liv? Depression, cancer och självmord är de mest allvarliga följderna av stress. Art of Livings kurser tillhandahåller en effektiv teknik för att handskas med stress och nå inre lugn. Det här är vårt svar på krisen och andra svåra situationer vi möter i livet. Vårt budskap är ”Andas för hälsa och glädje!”, säger Anne-Mari Vihilä, Art of Livings nationella koordinator.

The Art of Living Foundation erbjuder sina välkända “Art of Breathing”-workshops, där ett set unika andningsövningar och yoga lärs ut för att ge avslappning åt kroppen, sinnet och själen. Oberoende forskning har visat att andningen har en inneboende förmåga att lugna sinnet, läka kroppen och ge energi till hela vårt system på några minuter och därigenom minska mängden stresshormoner i kroppen.

Läs mer på:
www.artofliving.se samt www.breatheforhealthandhappiness.com och www.aolresearch.org

Föregående artikelRecept på råa chokladpraliner
Nästa artikelStar Wars Yoga

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.