Yogapositioner för ben och ryggÄr du en av de som lider av rastlösa ben så vet du hur irriterande det kan kännas ibland. Man vet ju inte riktigt vart man ska ta vägen. Här är några yogapositioner som kan hjälpa dig som vill stretcha ut och öppna upp flödet i benen. De kan även lätta på spänningar kring ländryggen.

Yoga för benen  - Supta Padagustasana1. Supta Padangusthasana A
Ligg på rygg och böj det ena benet in mot bröstet. Ta en strap eller vad du har hemma (strumpa kan funka) och placera den runt foten. Sträck ut benet mot himlen eller taket och pressa båda hälarna bort från dig. Pressa axlarna in mot marken. Denna position sträcker ut baksida ben och hjälper också till att släppa spänningar i nedre delen av ryggen. Det är lätt att glömma bort det nedersta benet här så kom ihåg att förlänga det också och pressa ner toppen av låret mot marken (ta gärna hjälp av handen). Stanna här en stund. Själv gillar jag att vara i positionen i minst 5 minuter. Ibland tar det långt tid innan det släpper.

Yogapositionen Supta Padangusthasana B.2. Supta Padangusthasana B
Vill du gå vidare kan du ta din strap eller strumpa i höger hand och sträcka ut benet åt höger. Här har den motsatta höften, i detta fall vänster, en tendens att vilja lyfta upp så försökt att hålla den nere mot marken. Du bör känna att det sträcker på insidan av höger lår men gör det ont i ryggen så får du komma upp igen. Stanna här lika länge som du stannade i förra positionen. Jag tycker om att vila handen på magen och höften  men du kan också sträcka ut handen diagonalt så du stretch längs hela sidan.

Yoga för benen - yogapositionen Supta Padangusthasana C3. Supta Padangusthasana C
Kom över med benet till vänster. Ta din höger hand eller tumme och pressa ner höger höft lite så att du skapar lite mer space mellan mage och höft och för din ländrygg. Du kan sträcka ut höger hand utåt höger också, jag väljer att ha den på magen här precis som i förra bilden. På en utandning kom tillbaka med benet rakt upp och sänk sedan ner. Gör om alla positionerna med vänster ben.

4. Vila i Savasana i minst 10 minuter

Föregående artikelYoga Girl lanserar välgörenhetsprojekt
Nästa artikelModernt med mesh på yogamattan i höst

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.