3 tips till dig som vill börja yoga

Yogaläraren Josefine Bengtsson och hennes yogaklassin actionSom nybörjare i yoga kan man ibland känna sig helt vilse. Det är en djungel av yogastilar, massor av svåra positioner, och så ska man andas genom näsan och slappna av. Ja, det är inte det enklaste att vara nybörjare på mattan men misströsta inte. Vi har alla varit där någon gång och det finns några viktiga saker att tänka på. Här delar yogaläraren Josefine Bengtsson med sig av sina tre bästa tips till dig som vill börja yoga.

1. Våga vara sämst i klassen!
Som med allt man lär sig handlar det nog mycket om att våga vara nybörjare. Som jag berättade i inlägget om veckans yogalärare, jag fattade ingenting på min första yogaklass. Det är ok att inte vara ”bäst” i klassen! Alla har ju varit nybörjare någon gång.

2. Ge inte upp efter första försöket!
Det finns 100-tals fantastiska yogalärare och nästan lika många yogaformer bara i Sverige. Vilket ju är magiskt eftersom vi alla är olika. Du kommer inte digga alla lärare eller yogastilar provar du dig fram kommer du hitta rätt. Mitt tips är att bestämma dig för att testa minst 5 olika typer av yoga och yogalärare den kommande månaden.

3. Ha tålamod!
Det tar tid att öppna upp kroppen och att hitta lugnet i meditation. Pusha inte dig själv (som du kanske gör med andra grejer i livet), låt allting ske i sin takt. Mitt tips är att bestämma sig för att köra lite yoga och meditation varje morgon i en månad och se vad som händer. Min filosofi är att 5 minuter om dagen ger mycket mer än 90 minuter varannan vecka.

Om Josefine Bengtsson: Hon reser runt i världen och undervisar i yogan. Hon är en av grundarna till Yogiakademin som driver yogaretreats och bloggar på josefinesyoga.metromode.se. Josefine finns även på Instagram som @Josefinesyoga.

Lästips: Intervju med Josefine Bengtsson
Här berättar hon om raggningsrepliken och nyfikenheten som gjorde att hon fick upp ögonen för yoga, hur yogan har påverkat hennes liv och vad ett yogiskt liv kan innebära.

Previous articleJosefine Bengtsson – yogan i mitt liv
Next articleNy yogamusik med kundalinimantras