Home Om yogaMeditation & mindfulness 3 mindfulnesstips för en smidigare vardag

3 mindfulnesstips för en smidigare vardag

by Leia

Tre tips för en smidigare vardag. Foto:iStock

Mindfulness handlar om att leva mer närvarande i nuet och på så sätt bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i varje ögonblick. Inom mindfulness används  verktyg för att hantera livets utmaningar. Psykologerna Ylva och Johan Bergstad ger  tre tips för att få vardagen att bli smidigare.

1. Stanna upp och observera
regelbundet
Vad är det du upplever just nu. Hur känns luften mot huden? Vilka detaljer i din omgivning har du aldrig sett tidigare? Blunda och notera ljud runt omkring dig.

2. Ta inte något personligt
Påminn dig om att alla andra gör och säger saker för att tillgodose något behov eller längtan de har. Du kan lyssna efter deras känslor och behov utan att ta det personligt – och bli mer fri och lugn.

3. Fokusera på andningen

Fokusera på andningen i magen, till exempel genom tre medvetna andetag. Mycket av stressen orsakas av våra tankar. Genom att fokusera på andningen i magen kan du få kontakt med en stillhet som redan finns inom dig, på samma sätt som det kan vara lugnt och stilla under en stormig havsyta.

Läs om kurser i mindfulness och nonviolent communication på www.joypsykologteam.se och www.mindfulnessnow.se

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer