1600 yogis firade Internationella Yogadagen

0
2
800 yogis var på plats vid det svenska officiella firandet av Internationella Yogadagen i Stockholm.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

800 yogis var på plats vid det svenska officiella firandet av Internationella Yogadagen i Stockholm.
800 yogis var på plats vid det svenska officiella firandet av Internationella Yogadagen i Stockholm.

I tisdags kväll samlades nästan 800 yogis i Stockholm Waterfront Congressbuilding för att fira FN:s Internationella Yogadag. Det var en harmonisk och stundtals svettig kväll med yoga, meditation och avslappning. Blossom Tainton var konferencier och arrangörer var Yogobe, Indiens ambassad samt Art of Living.

2:a året av Internationella yogadagen

För andra året i rad arrangerades den 21 juni International Day of Yoga, runt om i världen. Detta är en dag instiftad av FN med syfte att sprida yoga som ett verktyg för hälsa och välmående. Yogobe var även i år officiell partner till Indiska ambassaden i Sverige och höll tillsammans med Art of Living en gratisklass i Stockholm.

Antalet yogis har ökat rejält

Förra årets firande av International Day of Yoga drog 450 yogis till Göteborgs hamn, i år skedde det officiella firandet i Stockholm Waterfront Congressbuilding – och nästan 800 yogis var på plats. Yogaläraren var Satu Tuomela & Anna Gordh Humlesjö, Team Yogobe, Jack Johansson & Forouzan Masoumian, Art of Living, Sudheesh M Balakrishnan & Acharya Ratheesh Mani.

Internationella yogadagen i Göteborg och Varberg

Yogamagin spreds över landet då även Hagabadet i Göteborg samlade cirka 800 yogis för en magisk klass under bar himmel, lärare Kitty Strand. Yogobe och Varbergs Stadshotell & Asia Spa arrangerade yoga på Varbergs torg tillsammans med Milla Floryd som lärare, hit kom drygt 100 personer för att fira yoga & hälsa.

Bakgrund till Internationella yogadagen

FN:s generalförsamling ställer sig i och med instiftandet av en internationell yogadag bakom att yoga är ett verktyg och holistiskt förhållningssätt för hållbar hälsa och balans i vardagen. FN och världens medlemsländer önskar skapa medvetenhet kring yogans förebyggande effekter och bidra till att lyfta fram dess fördelar inom fysisk och mental hälsa hos individen. Indiska regeringen och dess ambassader är initiativtagare till detta firande och håller även i det officiella arrangemanget i över 250 städer runt om i världen.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.