11 positiva saker med corona-krisen

11 positiva saker med corona-virusetDet finns något positivt med allt. Även Corona-krisen. Här är 11 anledningar till hur det kan påverka oss och världen på ett positivt sätt.

11 positiva saker med corona-viruset:

1. Ökar medvetenhet om att vi inte är separerade från varandra

We are one. I yogan menar man att en orsak till lidande är att vi tror att vi är separerade från andra människor. Att det vi gör inte påverkar andra. Det som händer i Kina har påverkat alla andra städer i hela världen. Saker vi gör. Hur nu det började i Kina påverkar mig när jag sitter här i min soffa. Alla berörs av en människas handlingar men i detta fallet blev det så tydligt att en människas handlingar sprider sig som ringar på vattnet. En viktig lärdom för oss alla att ta med oss in i framtiden.

2. Egot får mindre utrymme

Corona öppnar upp våra hjärtan och då kan fantastiska saker hända. Corona tar oss från separation till samhörighet. Människor förs samman, även om det inte sker fysiskt. Vi ser det överallt, i flera sociala kanaler och nyheterna ser vi hur fantastiska idéer och hjälpsamhet lyfts fram.

Okej – även om egot har tagit sig in hos en del i form av rädsla att inte ha toalettpapper och inte tänkt på alla andra är även det en lärdom. Också för att påminna sig om hur egot kan skrämmas av rädsla och oro och ta över.

Tips: Hitta lugnet i Corona tider – 40 dagar gratis yoga hemma

3. Gör oss medvetna om vår materiella livsstill är hållbar eller inte

Kanske förändras din ekonomiska situation? Du blir kanske uppsagd. Kanske tvingas du att fundera på vilken situation du har satt dig i materiellt. Är den hållbar för framtiden? Är den stadig. Kan den stå emot när det blåser och saker och ting förändras? Har du lagt för mycket fokus på det materiella. Hur viktigt känns det idag. Klarar du av att leva som du gör om du blir utan jobb? Och framförallt, känns det bra i kroppen och hjärtat?

4. Öppnar våra hjärtan och släpper egot

När vi ser och hör om alla människor som dör kanske vi börjar tänka på att vi och människor runtomkring oss också kan drabbas. Det kan göra att vi läker gamla sår, öppnar upp oss, kanske säger förlåt till någon som vi har behandlat illa eller förlåter någon som vi tycker behandlat oss orättvist. Innan det är för sent. Hur ger du kärlek och omtanke till de som är viktiga för dig? Är det någon som du behöver förlåta eller säga förlåt till innan det är för sent?

5. Kan få oss att välja eller göra andra val

Som alla kriser kan det få oss att ifrågasätta oss själva och ställa de där viktiga frågorna. Är det något du skulle ångra eller som du ännu inte gjort om du dog av Corona? Är du redo för att dö? Varför, varför inte?

6. Naturen får större utrymme i livet

Precis som för mig som kanske fler inser att vi och våra kroppar mår bra av att vara ute i naturen och andas in syre. Eftersom jag har en treåring som aldrig kan sitta stilla har vi varit ute mer än vad vi brukar. Någon timme eller två har bytts ut till det dubbla, i alla fall på helgerna. En bieffekt har även varit att sömnen blivit bättre.

7. Blir medvetna om att vi inte behöver resa så mycket

För många kanske detta är första gången som de jobbar eller studerar hemifrån och har möten digitalt. Allt detta minskande resande leder till minskade utsläpp och nya lösningar. Var och en av oss har ansvar för framtiden. Kanske är det något som vi kan ta med oss även efter krisen.

8. Tvingar oss att tänka utanför boxen

Vi prövas och utmanas. Det som är bra med oro är att det får människor att agera och lösa problem. Tvingar oss att göra förändringar som vi annars inte hade gjort. Universum kanske tvingar oss mot något vi redan oundvikligt har vetat ska komma – eller inte. Beslut som ska tas. Saker som behöver göras.

9. En chans att yoga mer

Kanske kan du ta fram yogamattan en stund istället för den där vanliga fikarasten som du kanske annars brukar ha. Många yogalärare och tjänster erbjuder gratis yoga online. Samtidigt har du som jobbar hemma eller fått sluta ditt jobb kanske mer tid till att lägga på att öka kontakten med ditt inre och din sanning – vilket i slutändan får många positiva effekter.

10. Ökar medvetenheten kring hur ofta vi påverkas av andra

Nu är en perfekt tid att upptäcka och bli medvetna om hur mycket vi påverkas av andra och deras rädslor. Istället för att lyssna inåt kanske vi tar på oss andras rädslor. Jag menar inte att vi ska strunta i att vara uppmärksamma på det som sker och strunta i nyheterna utan snarare ta till oss faktan och sedan stå starka. Som ett stadigt träd. Känna efter själva hur det känns inom oss och för oss. Vill vi vara rädda och oroliga? Då blir det ju som om vi är oroliga två gånger, innan det händer och när det hänt. Välj kärlek och mod istället för rädsla! Gör vad du kan med det du har där du är just nu.

11. Upptäcka våra rädslor och historier om verkligheten

Jag ser det tydligt omkring mig. Hur rädslan sprider sig. Men det mest intressanta är hur olika människor reagerar på det som sker. Vissa bunkrar och tror att det är världens undergång. Andra går och shoppar och lever på som vanligt. Det är intressant det här med hur vi hittar på historier om världen vi lever i. Vi har alla våra egna historier om vad detta innebär. Vad har du för historia? Har detta väckt rädslor i dig som du inte varit medveten om innan?

Vi kommer ta oss igenom detta starkare och med mer i kontakt med varandra och vårt inre. Låt oss komma ihåg att vi är en och samma. Allt vi gör sprider sig om ringar på vattnet.

Vi är alla här för att lära oss spirituella lektioner och lära oss mer om oss själva. Var uppmärksam!  Med kärlek / Leia

Previous articleHitta lugnet i Corona tider – gratis yoga hemma
Next article9 effekter av meditation i vardagen