Yoga för stressade eller utbrända

Yin yoga kit av Elisabeth Andersson1. Yin yoga-box av Elisabeth Andersson
Med hjälp av text, bilder och meditativ musik kan du i lugn och ro hemma uppleva yogans rikedomar. Yin yoga är en lugn, passiv yogaform där vi öppnar upp och stimulerar vår kroppsvävnad och våra meridianer på djupet med hjälp av enkla positioner och varsam töjning av kroppen. Denna box innehåller bok, cd och fem stycken lösa instruktionskort med olika yogapass. I boken finns förslag på fem stycken olika yogapass som påverkar olika kroppsdelar och meridianer.
399:- hos Vattumannen.se

Yoga Nidra djupavslappning 2. Upplev Yoga Nidra : en vägledd djupavspänning (CD-bok)
Innehåller två djupavspänningsmetoder, på 20 minuter och 44 minuter. Swami Janakananda vägleder dig (med dansk brytning) in i en djup avspänning av kropp och själ. Ett informationshäfte på 20 sidor ingår. Yoga Nidra är en djupavslappning med flera positiva fördelar bla sägs det kunna normalisera blodtrycket och ge alla kroppens organ och sinnen en vila som sömnen sällan ger dig. Efterhand som du lär känna harmonin kan du framkalla den på ett ögonblick – mitt i dagens aktiviteter. Det speciella med Yoga Nidra är att den berör alla delar av ditt väsen med de olika metoderna som den innehåller.
104:- hos adlibris.se

3. Yoga kurs
Yoga handlar om att hitta tillbaka till sig själv, sin egen rytm, något som lätt tappas bort när man utsätts för stress och press. En yogakurs kan få den utbrända eller stressade på rätt väg igen, eller kanske i alla fall åt rätt håll. Kontakta närmaste yogacenter och be om ett vackert presentkort.

4. Massage, bad & njutning
Varför inte ge bort en del av din tid till någon som behöver få bli ompysslad lite. Ge en kväll av dig själv, laga en god middag, tappa upp ett bad och massera din kära.

Huvudmassören5. Huvudmassören
Brukar du komma hem slutkörd med huvudvärk efter en hård dag på jobbet eller skolan? Eller gillar du bara massage rent allmänt? Då ska du prova HeeBeeGeeBee som är en vibrerande huvudmassör.Ge dig själv en huvudmassage med Heebeegeebee eller, ännu bättre, låt någon annan ge dig en huvudmassage och njut av behagliga rysningar genom kroppen.
149:- hos coolstuff.se

6. Bjud din vän på SPA
Har du mycket pengar på kontot så kanske en SPA helg kan vara något. Tillåter inte ekonomin detta men du vill göra något liknande så har de flesta SPA:n dagsbiljetter. Sök på Spa på google och se deras utbud för att hitta den perfekta julklappen till din vän eller käresta.

Boken varför zebror inte får magsår7. Varför zebror inte får magsår : Om stress, stressrelaterade sjukdomar och konsten att handskas med riskerna av Robert M Sapolsky
Som en röd tråd i diskussionen av fenomenet stress i denna bok löper jämförelsen mellan å ena sidan zebran som flyr över savannen för att komma undan ett jagande lejon och, å den andra, en bekymrad villaägare som oroar sig för sina banklån. Sapolsky går igenom olika områden där stressen påverkar hur vår kropp fungerar och där ett ständigt stresspåslag kan få ödesdigra konsekvenser. Han diskuterar t.ex.stressens förhållande till diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer, hjärnans funktion och ett för tidigt åldrande. Samtidigt är han noga med att påpeka att människor är mycket olika i sina reaktioner på stress, både beteendemässigt,känslomässigt och hormonellt.
240:- hos adlibris.se

Boken positiv energi8. Positiv energi :10 recept som omvandlar trötthet, stress och rädsla till livsglädje, styrka och kärlek
av Judith Orloff
Energipsykiatri är ett helt nytt fält inom alternativ medicin, och här behandlas de komponenter i hälsa och beteende som i många kulturella healingtraditioner betraktas som vår livskraft. Författarinnan ger dig här tio recept som ökar energin, förbättrar relationer och bekämpar energivampyrer. I varje recept finns tydliga instruktioner för hur du ska tillämpa de enkla, kraftfulla övningarna. Varje kapitel avslutas med en intervju där olika kända personer delar med sig av sina personliga hemligheter om hur de använder ett specifikt recept för att få mer energi.
240:- hos adlibris.se

Våga förändra ditt liv med KBT9. förändra ditt liv med KBT : bli av med negativ stress, sömnsvårigheter, oro och nedstämdhet
av Anna Frostin
KBT är ett psykologiskt begrepp som idag finns på allas läppar. Men vad innebär KBT och finns det verkligen en universalmetod som hjälper mot en rad psykiska och fysiska åkommor?
Anna Frostin, som har arbetat i snart tjugo år med att utbilda terapeuter i KBT, visar på ett nytt sätt att tänka som kan förändra våra liv från grunden och öka vårt välbefinnande. Boken redogör, på ett genomgripande och grundläggande sätt, för de metoder som KBT-terapeuterna använder. Genom att följa bokens pedagogiska och självinstruerande exempel kan läsaren få hjälp till självhjälp.
Klicka här för att provläsa de första sidorna!
163:- hos adlibris.se


Minska din stress10. Minska din stress med meditation
av Andries J. Kroese
I denna bok visar Andries J Kroese på ett praktisk, lågmält och sakligt sätt, helt utan mystifikationer, hur vi kan använda meditation och yogaövningar för att minska stress, öka uppmärksamheten, förbättra vår livskvalitet och utvecklas som människor. Den metod han använder kallas uppmärksamhetsmeditation. Genom den kan vi nå så djupt att de vanor som framkallar stress kan förändras inifrån. I denna meditationsform riktas vår uppmärksamhet mot andning, kroppsrörelser och tankar och vi når en effektiv avspänning i vardagslivet. Vi uppnår sinnesro och kommer till insikter som leder till ett stressminskande beteende.
38:- hos adlibris.se
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article”Män tycker det är pinsamt”
Next articleMedicinsk yoga på tv4 2 december