1 minuts meditation
Börja yoga,  Meditation & mindfulness

1 minuts meditation

1 minuts meditationAtt sitta i stillhet och fokusera på sin andning en stund varje dag, även om det bara är en minut kan påverka mer än vad man tror. Och en minut har vi alla. Här är en enkel meditation från Kundaliniyogan: 1 minuts andning. En underbar andningsövning som lugnar sinnet och höjer medvetandet. Något som världen verkligen behöver just nu.

Så här gör du 1-Minuts Andning:
1. Andas in i 5 sekunder
2. Håll andan i 5 sekunder
3. Andas ut i 5 sekunder
4. Hålla andan ute i 5 sekunder

Att tänka på:
Du kan även sätta klockan på exempelvis 3 eller 11 minuter. Det traditionella i kundaliniyogan är att börja med 3 minuter och sedan bygga upp först till 11 minuter och sedan 31 minuter. Men det är viktigt att ta det försiktigt och i din egen takt. När du är van kan du även utöka antalet sekunder men det ska aldrig kännas som om du kämpar eller anstränger dig för mycket.

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.